Een checklist van uw professionele verzekeringen

Het is misschien niet de leukste gedachte wanneer je een eigen zaak start of een bedrijf overneemt, maar een eigen zaak brengt heel wat risico’s met zich mee. Elk jaar verandert er van alles binnen jouw onderneming: de omzet daalt of stijgt, je neemt nieuwe werknemers aan of er gaat iemand weg uit het bedrijf. Al die factoren hebben invloed op de omvang van jouw polissen en verzekerde bedragen. In deze blog geven we enkele tips om je zaak en jezelf als ondernemer zo goed mogelijk te beschermen. Als je ieder jaar met deze checklist aan de slag gaat, ben je zeker goed verzekerd.

Meer vragen? Contacteer ons

1. Breng de risico’s in kaart

“Ja, natuurlijk is mijn personeel verzekerd als ze een ongeluk zouden krijgen op weg naar hun werk!” En jij, als zaakvoerder? Ben jij ook verzekerd? Wat zou er gebeuren als de activiteiten binnen je bedrijf verschillende dagen stilgelegd moeten worden door overmacht? Sommige zaken lijken erg vanzelfsprekend, maar het is essentieel om even na te gaan of alles wel voldoet aan de noden van je zaak. Een goede tip hierbij is om de risico’s die je bedrijf loopt even in kaart te brengen. Dit kan gaan van schade aan de gebouwen of diefstal van kantoormateriaal, tot een arbeidsongeval. Bij twijfel kan je hiervoor zeker de hulp inroepen van een professional, namelijk je verzekeringsmakelaar.

2. Interessante verzekeringen voor zelfstandigen

Vraag je verzekeringsmakelaar welke professionele verzekeringen je het best neemt om je eigen sociale bescherming optimaal te maken. De aanvullende verzekeringen zijn een must, maar er zijn natuurlijk nog andere verzekeringen die goed van pas kunnen komen. Aan de hand van de risico’s die je bepaald hebt, kan je samen met je makelaar beslissen welke professionele verzekeringen je wil afsluiten. Denk daarbij zeker ook aan je pensioen, zodat je op beide oren kunt slapen.

3. Ga elk jaar na of uw verzekeringen nog relevant zijn

Zoals eerder werd aangehaald, verandert er elk jaar heel wat binnen je bedrijf. Als alles heel goed gaat, bouw je misschien wel een extra productiesite. Zo kan je meer mensen aanwerven en komen er uiteraard extra meubels en kantoormateriaal in je gebouwen te staan. Dat betekent ook dat de dekking van je brandverzekering en diefstalverzekering aangepast moet worden. Maak dus ieder jaar de oefening: zijn al mijn risico’s nog dezelfde? Heb ik die verzekering voor machinebreuk wel nog nodig? Of wordt het niet eens tijd om toch maar eens een verzekering tegen bedrijfsschade te nemen nu het bedrijf zo gegroeid is? Pas de verzekeringen aan die niet meer of minder relevant zijn, en zorg ervoor dat je goed verzekerd bent tegen nieuwe risico’s.

Contacteer uw verzekeringsmakelaar voor vrijblijvend advies

Het mag dan wel essentieel zijn om goed verzekerd te zijn,
niet iedereen heeft de tijd of kennis om elk jaar na te gaan
of de genomen professionele verzekeringen wel nog relevant zijn.

In dat geval staat uw verzekeringsmakelaar voor u klaar.
Neem vrijblijvend contact op voor sterk verzekeringsadvies op maat van uw bedrijf!

contacteer ons