Torenhoge ziekenhuiskosten? Dek je in met een hospitalisatieverzekering.

Een ziekteverzekering dekt niet alle medische kosten. Zorg voor gemoedsrust bij ziekte of een ziekenhuisopname dankzij een hospitalisatieverzekering.

 

Een ziekteverzekering of hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering is niet hetzelfde als een ziekteverzekering. Een ziekteverzekering sluit u automatisch - en wettelijk verplicht - af bij het ziekenfonds waarbij u bent aangesloten. Met een ziekteverzekering zijn echter niet alle medische kosten gedekt. Vaak wordt u slechts gedeeltelijk terugbetaald en moet u zelf instaan voor de overige - vaak aanzienlijke - kosten. Bij chronische ziekte, ernstige medische problemen of dure medicatie kan het prijskaartje snel hoog oplopen.

Met een aanvullende hospitalisatieverzekering voorkomt u onaangename verrassingen en krijgt u veel meer financiële ondersteuning.
 

 

Waarom bij een verzekeringsmakelaar en niet bij een ziekenfonds?

De verplichte ziekteverzekering sluit u automatisch (en verplicht) af bij een ziekenfonds. U kunt uw hospitalisatieverzekering ook bij uw ziekenfonds aangaan, maar het is veel interessanter om hiervoor naar een verzekeringsmakelaar te stappen. Makelaars kunnen namelijk uitgebreidere dekkingen aanbieden dan ziekenfondsen. Zo worden veel kosten door uw ziekenfonds niet tot 100% terugbetaald en bij een privé-hospitalisatieverzekering zijn deze wél gedekt.

De meeste hospitalisatieverzekeringen bieden bovendien ook een derdebetalerssysteem aan. Dit houdt in dat u in het ziekenhuis simpelweg uw 'lidkaart' toont bij opname en uw facturen zo rechtstreeks aan uw verzekeraar bezorgd worden. U hoeft deze dus niet eerst zelf te betalen. 
 

Wat wordt door de hospitalisatieverzekering gedekt?

Afhankelijk van de polis die u kiest, worden verschillende zaken door de hospitalisatieverzekering gedekt, bovenop wat de ziekteverzekering terugbetaalt. Denk daarbij aan de opname zelf (ook dagziekenhuis), de medische kosten voor- en na een ziekenhuisopname, de medische kosten voor de behandeling van een (erkende) zware ziekte, onvoorziene medische kosten in het buitenland, repatriëren door ziekte, protheses, etc. 
 

DKV Insurance

Wij willen, net als u, geen compromissen sluiten wanneer het aankomt op onze gezondheid en die van ons gezin. Wij willen immers de beste bescherming genieten en tegelijkertijd ook onze financiële risico’s beperken én dit alles binnen ons budget. Daarom bieden wij via DKV drie types van hospitalisatieverzekeringen aan die zeker tegemoet komen aan ieders noden.

Met meer dan 50 jaar ervaring is DKV de marktleider op het vlak van aanvullende gezondheidsverzekeringen. Vandaag kunnen bijna 2 miljoen klanten op hen rekenen.
DKV garandeert u de beste zorgen. Levenslang.

Doe nu een behoefteanalyse en ontdek welke DKV-verzekering het best bij u past!