Geef uzelf en uw nabestaanden de gemoedsrust die jullie verdienen

Vanaf uw geboorte zorgt uw makelaar voor bescherming. Met een uitvaartverzekering trekt u die door tot aan het einde van uw leven. Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een begrafenis of crematie, wat uw familie financiële zorgen bespaart. U wenst toch ook een afscheid waarbij u mooie herinneringen nalaat in plaats van financiële, administratieve en praktische beslommeringen?

 

Dek alle kosten van uw uitvaart met een uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering verzekert u zich voor een bepaald bedrag met als hoofddoel de uitvaartkosten te betalen. De gemiddelde begrafenis- of crematiekosten liggen vandaag tussen de € 6.000 en € 7.000. Dit bedrag komt vaak op de schouders van de nabestaanden terecht. Tegen deze kosten kunt u hen beschermen met een uitvaartverzekering.

U kiest zelf welk bedrag u wil laten verzekeren en op welke termijn u de premie wil betalen. Bij sommige verzekeraars kan u zelfs eenmalig een bedrag betalen. Zo bent u voor de rest van uw leven op uw gemak. U bent immers levenslang gedekt van zodra u de eerste betaling van uw premie hebt uitgevoerd.

Ook na de uitvaart hebben nabestaanden nood aan begeleiding en een houvast. Ze zitten soms nog met vragen en verdriet en een extra paar handen zijn in zulke gevallen meer dan welkom. Ook hiervoor zorgen bepaalde uitvaartverzekering.

Sluit een uitvaartverzekering af, zodat u het afscheid krijgt dat u wilt.

Bij een begrafenisverzekering verzekert u niet alleen een bepaald bedrag, u hebt ook de mogelijk om uw laatste wilsbeschikking neer te schrijven. Zo krijgt u zeker de uitvaart die u voor ogen had.

Lees de algemene voorwaarden van uw polis goed na

Er zijn heel wat verschillende uitvaartverzekeringen op de markt, elk met hun eigen voorwaarden. In elk geval kunt u deze polis afsluiten van zodra u achttien bent, maar ga eerst na of u niet bent opgenomen in de uitvaartpolis van uw ouders. Sommige verzekeraars bieden namelijk de mogelijkheid om kinderen mee op te nemen in de verzekering. Er wordt ook een maximumleeftijd vastgelegd om een polis te kunnen afsluiten. Dit is opnieuw afhankelijk van de verzekeraar. Nabestaandenzorg en een digitale wilsbeschikking worden ook niet standaard aan de polis toegevoegd. Vraag dus advies en een voorstel op maat aan uw makelaar.
 

Uitvaartverzekering op basis van gezondheidsverklaring en medische vragenlijst

Bij sommige verzekeraars moet u een gezondheidsverklaring en medische vragenlijst invullen om in aanmerking te kunnen komen voor een uitvaartverzekering. Dit kan een invloed hebben op uw premie en mogelijk wordt u ook een wachttijd vooropgesteld. Tijdens die wachttijd bent u dan niet gedekt bij overlijden door ziekte of natuurlijke dood, maar enkel bij overlijden ten gevolge van een ongeval.
 

DELA Uitvaartzorgplan

Als hoofdpartner binnen de uitvaartverzekeringen koos Artore Insurance voor de maatschappij DELA. Waar de klassieke uitvaartverzekering stopt, gaat het DELA Uitvaartzorgplan verder.

DELA begeleidt voor, tijdens en na de uitvaart. Daarmee zijn niet alleen de kosten van uw uitvaart geregeld, maar krijgen uw nabestaanden ook hulp en advies bij de emotionele, praktische en administratieve zorgen na de uitvaart. Zo hebben ze tijd voor wat écht telt: mooi en sereen afscheid nemen.

Volgende diensten zitten standaard in het Uitvaartzorgplan:

  • De kosten van uw uitvaart zijn geregeld voor het bedrag waarvoor u zich verzekerde.
  • Na de uitvaart komt de consulent nabestaandenzorg langs om uw familie te helpen met de praktische en administratieve beslommeringen en hen te begeleiden en adviseren. Een grote opluchting.
  • Op aanvraag regelt de bijstandassistent extra diensten voor uw gezinsleden zoals kinderoppas, gezinshulp enzovoort. 
  • Uw nabestaanden worden ook emotioneel bijgestaan. Zij kunnen een beroep doen op een psycholoog bij de rouwverwerking.
  • DELA regelt en betaalt de repatriëring bij uw overlijden in het buitenland of de vervroegde terugkeer van inwonende gezinsleden die in het buitenland reizen wanneer u plots overlijdt in België.
  • Daarnaast kunnen u en uw familie de DELA-infolijn bellen voor alle praktische vragen rond het overlijden van een naaste.

 

Benieuwd of een Uitvaartzorgplan iets voor u is? Bereken nu vrijblijvend uw premie via onderstaande button! In 3 korte stappen en max. 1 minuut heeft u het resultaat in uw mailbox!

 

Premie DELA Uitvaartzorgplan berekenen