Een familiale verzekering

Liet u per ongeluk de dure Chinese vaas van uw buurvrouw vallen? Heeft uw peuter de televisie van uw beste vriendin vernietigd met de afstandsbediening? Of heeft u als voetganger een verkeersongeval veroorzaakt? Vervelende situaties die gepaard gaan met nog vervelendere kosten. Bescherm uzelf en uw gezin tegen deze dure akkefietjes met een familiale verzekering.

Wat is een familiale verzekering?

Een familiale verzekering beschermt u en uw gezin tegen de materiële en lichamelijke schade die jullie aanbrengen bij anderen. En neem dat gerust letterlijk, want ook schade veroorzaakt door uw huisdier valt binnen de dekking.

Iedereen die onder uw dak woont, geniet van deze polis, ook al verblijft die tijdelijk elders wegens studies (kotstudenten, studenten in het buitenland, etc).  

In sommige gevallen mag u zelfs rekenen op bescherming voor uw drones en boten. Controleer hiervoor goed uw polis met uw verzekeringsmakelaar.

 

Welke schade dekt een familiale verzekering? 

De familiale verzekering dekt de materiele en lichamelijk schade aan derden wanneer:  

  • het schadegeval plaatsvindt in de privésfeer. 
  • de schade is toegebracht aan leden buiten uw gezin en hun goederen.

Wie is geen 'derde' en bij wie wordt de toegebrachte dus niet gedekt binnen de familiale verzekering?

  • Schade aan één van uw gezinsleden.
  • Schade aan personen die tijdelijk bij u verblijven.
  • Schade aan kinderen waarover u tijdelijk toezicht heeft.

Schade die wordt gewaarborgd door een andere, wettelijk verplichte verzekering valt ook buiten de polis.

 

Is een familiale verzekering verplicht?

Een familiale verzekering is niet verplicht. Toch is het ten sterkste aanbevolen dergelijke verzekering af te sluiten. Wist u dat 80% van de Belgische gezinnen een familiale verzekering heeft? Een ongeluk is snel gebeurd en de kosten kunnen snel oplopen. Een familiale verzekering is in dat geval een geluk bij een ongeluk!

 

Ik heb geen kinderen, dus ik heb geen familiale verzekering nodig.

FOUT! Een familiale verzekering dekt niet alleen uw kinderen, maar ook alle schade die u zélf toebrengt aan derde.

Bovendien, dekt een familiale verzekering u ook als zwakke weggebruiker in het verkeer. Rijdt u bijvoorbeeld iets of iemand aan met uw (elektrische) fiets? Dan is het deze verzekering die het slachtoffer zal vergoeden. Als autobestuurder bent u in het verkeer gedekt voor schade aan derde binnen uw wettelijk verplichte verzekering BA Auto, maar als zwakke weggebruiker kunt u zich enkel indekken via een familiale verzekering.

 

Hoeveel kost een familiale verzekering?

De prijs van een familiale verzekering is verschillend per verzekeraar en hangt natuurlijk af van de mate van dekking die u wenst. Gemiddeld genomen bent u met een premie tussen de €80 en €110 euro per jaar al mooi verzekerd. Dit is dus een peulschil in vergelijking met de kosten die u betaalt bij het veroorzaken van een schadegeval.

 

Wilt u ook een familiale verzekering?

Wilt u ook kiezen voor veiligheid met een familiale verzekering? Contacteer uw verzekeringsmakelaar voor meer informatie!

Contact

De familiale verzekering in enkel voorbeelden

  • U rijdt met uw (elektrische*) fiets tegen een geparkeerde auto
  • Uw dochter laat de tablet van een vriend op de grond vallen
  • Terwijl u voor uw kleinkind zorgt, richt hij/zij schade aan bij uw vriendin die op bezoek komt.
  • Een van uw dakpannen valt plots naar beneden en richt schade aan bij uw buur
  • Uw hond bijt een voorbijganger
  • U steekt als voetganger onreglementair en verstrooid de baan over. Een autobestuurder moet uitwijken en rijdt tegen een geparkeerde auto
  • Uw kotstudent rijdt met een winkelkar tegen een geparkeerde auto

* Reed u met een elektrische fiets die meer dan 25 km/h kan rijden (zonder trapondersteuning)? Dan komt uw familiale niet tussen, maar moet u rekenen op uw verplichte verzekering BA Bromfiets.