Herfstcheck

De dagen worden korter, de temperatuur neemt een duik en de bomen verliezen hun bladeren. Met andere woorden … de herfst is aangebroken! Dat betekent dat het ook tijd is om uw auto voor te bereiden op de veranderende weersomstandigheden. Met volgende tips gaat u veilig de weg op en bent u volledig klaar voor het nieuwe seizoen.

1. Bandencontrole

Op regenachtige herfstdagen is niks gezelliger dan met een kop thee en goed boek onder een deken te kruipen. Toch moeten we regelmatig de natte wegen trotseren. Zorg er dus voor dat uw banden de juiste spanning hebben en dat het profiel diep genoeg is om een goede grip op de baan te hebben.

2. Controleer de vloeistoffen

Tijdens de herfst schommelt de temperatuur, wat invloed heeft op de vloeistoffen in uw wagen. Het is daarom essentieel om uw vloeistoffen geregeld na te kijken en indien nodig bij te vullen. Denk zeker aan de motorolie, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof.

3. Verlichting

De dagen worden korter, het weer mistiger. Het is dus cruciaal dat de verlichting van uw wagen tiptop in orde is. Zorg ervoor dat alle lichten, inclusief richtingaanwijzers en remlichten, perfect werken om zowel uw eigen veiligheid als die van anderen te garanderen.

4. Verwarming en ontdooiing

De warmere lucht in uw wagen koelt af en beslaat tegen de koelere plekken, vaak uw ramen. Die condensatie kan uw zicht op de weg belemmeren. Het is daarom belangrijk om de verwarming en ventilatie van uw wagen goed in te stellen om snel van die vervelende condensatie af te komen. Zorg dus voor een regelmatige controle van deze systemen om altijd met een helder zicht op de weg te gaan.

5. Autoverzekering

De herfst is een uitstekend moment om uw autoverzekering te herzien. Een goede verzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van ongevallen, die in de herfstmaanden vaker voorkomen door gladde wegen. Bij Artore helpen we u graag bij het vinden van de beste dekking voor uw behoeften.

Artore helpt u graag verder

Met deze tips is uw wagen volledig klaar voor de herfst. Neem dus zeker de tijd om uw voertuig te controleren, zodat u veilig de herfst doorkomt. Heeft u vragen over autoverzekeringen? Neem contact op met ons voor professioneel advies.