Wintersportverzekering

Staat u ook te popelen om u uit te leven op de skipiste? Telt u al maandenlang af naar die leuke shortski met vrienden? Wij begrijpen u! Natuurlijk wilt u vermijden dat uw jaarlijkse skitrip eindigt met breuken, ongemakken én een torenhoge rekening aan (medische) kosten. Bescherm uzelf (en uw ledematen) dus met een wintersportverzekering. 

Wintersportverzekering vs. ziekteverzekering

Ook al bent u een doorwinterde skiër of snowboarder, een ongeval is snel gebeurd. Loopt u lichamelijke letsels op, worden die meestal (deels) al vergoed door een ziekteverzekering. Maar let op: deze verzekering komt enkel tussen in landen van de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, Ijsland, Liechtenstein en Australië. Daarnaast dekt de verzekering tal van andere risico’s niet. Want wat met uw repatriëring, onbruikbare skipas of materiële kosten? In dat geval biedt een wintersportverzekering soelaas. 

Welke risico’s dekt een wintersportverzekering?

Wat de wintersportverzekering precies dekt is afhankelijk per verzekeraar, bekijk dit dus zeker goed in uw polis. In de meeste gevallen rekent u op: 
-    een onbeperkte terugbetaling van de medische en repatriëringskosten
-    een terugbetaling van eventuele opsporings- en evacuatiekosten met de helikopter of reddingsslee
-    tussenkomst bij annulatie in geval van de afwezigheid van sneeuw 
-    een terugbetaling van de skipassen- en lessen bij fysieke ongeschiktheid door een ongeval of ziekte
-    bijstand bij verlies of diefstal van bagage, bril, geneesmiddelen … 

Wat zijn de beperkingen van een wintersportverzekeringen?

In sommige gevallen komt een wintersportverzekering niet tussen. Zo heeft u  geen recht op een dekking wanneer het ongeval plaatsvindt buiten de skipiste. U hebt er dus alle baat bij om binnen de pistes de blijven. Daarnaast geldt de verzekering ook vaak niet in geval van zakenreizen, of indien u skiet of snowboardt in het kader van een competitie. Lees dus zeker goed uw polis na, vooraleer u zich op de latten of het bord begeeft. 

 

Verplichte aansprakelijkheidsverzekering op de Italiaanse skipistes

Sinds 1 januari 2022 moeten skiërs of snowboarders in Italië een aansprakelijkheidsverzekering bezitten. Bovendien zijn ze verplicht om altijd een bewijs van die verzekering op zak te hebben op de skipiste. Zoniet, dan riskeren ze een boete tot 150 euro én de intrekking van hun skipas. Deze verzekering kan ter plaatse worden afgesloten en kost 3 à 5 euro per dag, maar een geldig attest van hun familiale verzekering (BA Gezin) wordt ook aanvaard.

Meer weten? Contacteer uw verzekeringsmakelaar!

Skiverzekeringen zijn dus een uitstekende manier om u te beschermen tegen de financiële gevolgen van een ski-ongeval, maar de juiste verzekering is daarbij belangrijk. Ga dus zeker langs bij uw verzekeringsmakelaar of vergelijk online de verschillende mogelijkheden. Zo vindt u de beste verzekering voor uw behoeften.

Contact