Wat moet u doen wanneer uw kind een ongeval heeft op kamp?

De zomer komt eraan, en dus ook de vele zomerkampen! Hoewel uw kind veilig wordt opgevangen door de kampleiding, kan een ongeval altijd gebeuren en dan wilt u als ouder uiteraard voorbereid zijn. In deze blog geven we u enkele stappen mee die u kunt nemen wanneer uw kind een ongeval zou hebben op kamp. We hopen uiteraard van harte dat u deze tips niet nodig heeft!

Te ondernemen stappen voor vertrek

Stap 1: Verzamel de nodige info bij de kamporganisatie 

Ga na in welke mate de vereniging zélf verzekerd is bij een ongeval. Bekom idealiter een document waarop de verzekeringen/dekkingen duidelijk opgesomd staan. 

Informeer bij de kamporganisatie wat hun procedures zijn in geval van ongevallen en bespreek dit met uw kind, zodat uw zoon of dochter weet hoe ze hulp kunnen vragen en krijgen in geval van nood.

Het is aangeraden om vóór het kamp een volledige lijst van medische behoeften of allergieën van uw kind aan de leiding te bezorgen. Zo hoeft u zich daar alvast geen zorgen meer over te maken.

Stap 2: Contacteer uw eigen verzekeringsmakelaar

Informeer uw verzekeringsmakelaar omtrent de dekkingen via het kamp zelf. Zij kunnen dan nagaan waar de 'gaten' zitten en de nodige aanvullingen aanbieden; alsook kunnen zij toelichten waarvoor u reeds gedekt bent via bijvoorbeeld uw aanvullende hospitalisatieverzekering of uw familiale polis.

 

Te ondernemen stappen in geval van een ongeval op kamp

Stap 1: De leiding grijpt meteen in

U bent er natuurlijk niet meteen bij wanneer uw kind iets zou tegenkomen op kamp. De leiding weet normaal gezien heel goed wat te doen in dergelijke situaties. Zij zullen onmiddellijk hulp bieden en de ernst van het eventuele letsel beoordelen. Indien nodig wordt er medische hulp ingeschakeld.

Stap 2: De leiding vult een ongevalsverklaring in

Het is belangrijk dat de kampleiding een ongevalsverklaring invult. In dit document wordt het ongeval gedetailleerd beschreven en ondertekend - eventueel door een arts. 

Stap 3: Uw verzekeringsmakelaar ontvangt de ongevalsverklaring

De ongevalsverklaring wordt best zo snel mogelijk aan uw makelaar bezorgt, zodat deze het verder kan opnemen met de verzekeringsmaatschappij.

 

Veilig op pad!

Hopelijk helpt dit blog u bij de voorbereidingen deze zomer en kan uw kind veilig op pad gaan. Heeft u toch nog een bijkomende vraag? Neem contact op met uw verzekeringsmakelaar en zij helpen u graag verder.

Alvast veel plezier gewenst aan alle kampeerders!