Welke verzekeringen heb ik nodig als ik op reis ga?

Genieten van de warme zon, de mooie natuur en de rust: op reis gaan is zalig. Toch als u goed verzekerd bent. Want u kunt zomaar pech hebben of ziek worden, waardoor die mooie herinneringen als sneeuw voor de zon vervagen. Zeker wanneer de kosten dan nog eens hoog oplopen. Door u goed te verzekeren op voorhand, bent u er zeker van dat u gedekt bent wanneer er onverwachte omstandigheden opduiken. Maar welke verzekeringen zijn interessant als u op reis gaat? Een overzicht.

Ziekenfonds

Dekt uw verplichte ziekteverzekering uw ziektekosten in het buitenland? Om daar uitsluitsel over te krijgen informeert u best bij uw eigen ziekenfonds. Want in elk land gelden andere regels en niet alle ziekteverzekeringen dekken dezelfde kosten. Bekijk dus samen met uw ziekenfonds op welke dekkingen u kan rekenen via uw ziekteverzekering.

Reisverzekering

Wordt uw bestemming of soort reis niet (of onvoldoende) gedekt door uw ziekteverzekering? Dan is een reisverzekering een goede optie. Afhankelijk van de formule die u kiest, bent u via uw reisverzekering gedekt tegen ziekte, ongeval of overlijden in het buitenland, hebt u recht op pechverhelping bij autopech, kunt u kosteloos annuleren via de annulatieverzekering en/of wordt verlies of schade aan uw bagage gerecupereerd. De reisverzekering is dus volledig af te stemmen op uw individuele behoeften en is bovendien af te sluiten voor een korte periode óf meteen voor een volledig jaar.

Familiale verzekering

Een BA familiale beschermt uw volledige gezin tegen lichamelijke en materiële schade die veroorzaakt wordt aan derden. Deze verzekering is geldig in Europa, en soms zelfs buiten Europa. Bekijk dus zeker de uitsluitingen en dekkingslimieten vóór u op reis vertrekt.

Autoverzekering

Elke auto-eigenaar is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Wanneer u betrokken raakt in een ongeval in het buitenland, bent u in veel landen verzekerd. Maar niet in elk land worden de kosten gedekt. Kijk dus zeker na of het land waarnaar u op reis gaat, vermeld wordt op uw verzekeringsbewijs. Is dat het geval, dan worden de kosten gedekt volgens de voorwaarden in de polis. Is dat niet zo, contacteer dan zeker even uw makelaar om de opties te bespreken.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn nog andere verzekeringen die interessant zijn voor wie zich naar het buitenland begeeft. Zo kunt u zich verzekeren tegen:

  • Ongevallen die gebeuren tijdens sporten zoals skiën, diepzeeduiken of bergbeklimmen
  • Het verlies of de diefstal van waardevolle, persoonlijke bezittingen
  • De reparatie of repatriëring van uw voertuig bij een ongeval
  • De rechtsbijstand indien u zich in het buitenland moet verdedigen

Wenst u graag meer informatie?

Uw verzekeraar helpt u met plezier verder zodat u zorgeloos op reis kunt vertrekken.